Architect

Plafonds, vloeren, wanden … als (interieur)architect wordt veel van u verwacht. LCC-Plafonds focust op een domein: metalen plafonds. Daarvoor kunt u met elke vraag bij ons terecht. En we helpen u graag, over het hele traject. Vanaf de ontwerpfase tot en met de uitvoering en ook daarna.

Flexibiliteit

De metalen plafonds van LCC zijn te verdelen in drie grote groepen:

  1. CL-Plafonds
  2. BL-Plafonds
  3. XL-Plafonds

Elk met hun eigen kenmerken en met flexibiliteit als gemeenschappelijke deler. U ontwerpt uw gebouw zoals u dat wilt, met alle creativiteit die u er in kwijt wilt. Een LCC-Plafond past in elke ruimte: rond, vierkant, rechthoekig en alles daar tussen.

Hedendaags design voor nieuwbouw en renovatie

Het BL-Plafond is een lineair plafond met open voegen. Het uitzicht van dit plafond varieert naar gelang de breedte van de panelen. Zo heeft bijvoorbeeld een BL 80-20 een retro-look terwijl een BL H30-20 een modern, strak design heeft.

De CL- en XL-Plafonds, die uit bredere panelen bestaan, geven dan weer een egaler geheelbeeld.  Kijk eens bij onze referenties voor enkele voorbeelden van de verschillende plafonds.

Het BL- en het CL-plafond hebben een zeer lage inbouwhoogte (vanaf 5 cm) waardoor ze ook geschikt zijn voor uw renovatieprojecten.

Akoestische meerwaarde

Is een goede akoestiek belangrijk voor u? Kies dan een CL- of een XL-Plafond in geperforeerde uitvoering. Ze behalen een aW tot 0,95! Een wereld van verschil in vergaderzalen, landschapskantoren, klaslokalen en andere ruimtes waar de spraakverstaanbaarheid cruciaal is. Ook voor mensen met een verminderd gehoor is een goede akoestiek een grote meerwaarde. Om nog niet te spreken over leerkrachten die hun stem niet meer hoeven te verheffen om achter in de klas of het auditorium verstaanbaar te zijn.

Staal of aluminium

LCC-Plafonds  produceert zowel stalen als aluminium plafonds. Het is voornamelijk de toepassing die bepaalt welke uitvoering het beste geschikt is voor uw project. De standaard stalen plafonds zijn geschikt voor elke binnenruimte. Aluminium wordt gebruikt voor buitentoepassingen en vochtige omgevingen (carports, overkappingen, sanitair, luifels …) Heeft u voor deze toepassingen een brandstabiel plafond nodig? Dat kan ook. Dan kiest u voor de stalen versie met DuplexCoat.

Brandstabiliteit

Alle stalen  LCC-plafonds zijn geschikt voor brandstabiele toepassing. Ze werden getest bij WarringtonFire in Gent, Global Safety, volgens de NBN 713.020 norm.

February, 2018

Een BL H30-20 sportplafond is de ideale oplossing voor ruimtes waarin gesport wordt: turnzalen, overdekte speelplaatsen, zwembaden... Voor iedere situatie biedt LCC-Plafonds u een BL-H sportplafond in het geschikte materiaal:

November, 2017

Tijdens de Dag van de Afwerking (28.11 in Brussels Expo) stelt LCC-Plafonds de stalen LCC-Clip-In-Cassettes voor.

De brandstabiele panelen zijn verkrijgbaar in twee formaten:

November, 2017

Ook dit jaar is LCC-Plafonds van de partij op de Dag van de Afwerking.

Welkom op stand 74 in Brussels Kart Expo op dinsdag 28 november en maak kennis met de brandstabiele LCC-Clip-In 1200x600mm.

Klik hier om u in te schrijven (gratis!)

September, 2017

Als partner van De Derde Long nodigt LCC-Plafonds u graag uit voor de inspiratiesessie van 7 november. 

January, 2017

In het Claerhout Communicatiehuis, een multifunctionele ontmoetingsruimte in Gent, werden op verschillende plaatsen akoestische BL-Plafonds geplaatst.

Bouwen aan Vlaanderen schreef een uitgebreid artikel over dit project met ruime aandacht voor LCC-Plafonds.

February, 2016

Een goed plafond heeft een positieve invloed op de inrichting van een sportzaal of -hal. In de eerste plaats is het belangrijk om rekening te houden met de balvastheid aangezien dit in grote mate de levensduur van het plafond bepaalt.