Ingenieur

Voor u als ingenieur draait alles om de mogelijkheden en capaciteiten van materialen en producten. Wat uw vraag over onze plafonds ook is, wij beantwoorden ze graag en zoeken met u mee naar de gepaste oplossing.

Akoestiek

Om de spraakverstaanbaarheid in een ruimte te verhogen, kiest u voor een geperforeerde uitvoering van een metalen plafond, in combinatie met een geluidsabsorberend vlies en/of een akoestische deken. Dit is een groot pluspunt in aula's, scholen en vergaderzalen. Om geluid te dempen, richting gang of aangrenzende ruimtes, kunt u akoestische barrières voorzien. Een aangepaste akoestiek levert een aanzienlijke bijdrage aan het comfort in een ruimte.

Lichtreflectie

Een goede lichtreflectie van het plafond is met name in kantoorgebouwen van groot belang. Niet alleen vergroot het de concentratie van de medewerkers, het bespaart ook energie, aankoop- en onderhoudskosten. Voor het behalen van bepaalde duurzaamheids- of passiefnormen (BREEAM, EBP) is een goede lichtreflectie noodzakelijk. De volle panelen (niet geperforeerd) van LCC-Plafonds hebben een lichtreflectie tot 84%.

Sterke akoestiek en hoge lichtreflectie: NanoPerfo®

LCC-Plafonds biedt verschillende plafondsystemen met NanoPerfo®. Deze 0,8mm perforatie heeft een lichtreflectie van >80%, met behoud van een sterke akoestische absorptie en brandstabiliteit. Lees meer over onze NanoPerfo

DuplexCoat® – oplossing voor vochtige of corrosiegevoelige omgevingen

Speciaal voor vochtige en corrosiegevoelige ruimtes ontwikkelde LCC-Plafonds plafondsystemen in een DuplexCoat®-uitvoering. Deze duurzame plafonds van hoogverzinkt staal krijgen een 50µm laklaag die bestaat uit een primer en een afwerkingslaag van polyurethaan met polyamidedeeltjes. Dit procedé, in combinatie met de hoge verzinkingslaag, beschermt het plafond en de ophangstructuur tegen vocht en corrosie. Lees meer over onze DuplexCoat

Integratie van technieken

Een van de grote voordelen van de metalen LCC-plafonds is dat de technieken (verlichting, verluchting…) eenvoudig te integreren zijn. De plafonds zijn ook heel makkelijk te demonteren zodat die technieken altijd vlot bereikbaar zijn.

U wilt koelen of verwarmen via het plafond? Ga naar www.interalu.eu.

Brandstabiliteit

Alle stalen  LCC-plafonds zijn geschikt voor brandstabiele toepassing. Ze werden getest bij WarringtonFire in Gent, Global Safety, volgens de NBN 713.020 norm.

Research & Development

Onze onderzoeksafdeling werkt regelmatig samen met gespecialiseerde onderzoeksinstellingen en studiebureaus. Bijvoorbeeld met Universiteit Gent voor de brandveiligheid en met studiebureau Peutz (NL) voor de akoestiek.

February, 2018

Een BL H30-20 sportplafond is de ideale oplossing voor ruimtes waarin gesport wordt: turnzalen, overdekte speelplaatsen, zwembaden... Voor iedere situatie biedt LCC-Plafonds u een BL-H sportplafond in het geschikte materiaal:

November, 2017

Tijdens de Dag van de Afwerking (28.11 in Brussels Expo) stelt LCC-Plafonds de stalen LCC-Clip-In-Cassettes voor.

De brandstabiele panelen zijn verkrijgbaar in twee formaten:

November, 2017

Ook dit jaar is LCC-Plafonds van de partij op de Dag van de Afwerking.

Welkom op stand 74 in Brussels Kart Expo op dinsdag 28 november en maak kennis met de brandstabiele LCC-Clip-In 1200x600mm.

Klik hier om u in te schrijven (gratis!)

September, 2017

Als partner van De Derde Long nodigt LCC-Plafonds u graag uit voor de inspiratiesessie van 7 november. 

January, 2017

In het Claerhout Communicatiehuis, een multifunctionele ontmoetingsruimte in Gent, werden op verschillende plaatsen akoestische BL-Plafonds geplaatst.

Bouwen aan Vlaanderen schreef een uitgebreid artikel over dit project met ruime aandacht voor LCC-Plafonds.

February, 2016

Een goed plafond heeft een positieve invloed op de inrichting van een sportzaal of -hal. In de eerste plaats is het belangrijk om rekening te houden met de balvastheid aangezien dit in grote mate de levensduur van het plafond bepaalt.