BL Plafond

Dankzij het brede gamma van de BL-plafondpanelen kan u met dit type alle kanten op. Deze plafonds zijn gemakkelijk in te passen in elke ruimte. U heeft de keuze tussen verschillende plafondbreedtes die op dezelfde draagstructuur passen. 

 

De koploper van het gamma is het type BL H30-20. In eilandvorm krijg je een brut-chic design.

 Het BL-Plafond ook heel goed geschikt voor renovaties. Enkele voordelen:

  • Beperkte inbouwhoogte;
  • Demonteerbaarheid;
  • Veel mogelijkheden qua inbouw van technieken, zichtbaar of onzichtbaar.
    • Bijv. verlichting in de voeg of in het verlengde van het paneel
    • Bijv. onzichtbare verluchtingsroosters en sprinklers boven het plafond

 

Het BL-Plafond is beschikbaar in verschillende materialen: staal, DuplexCoat® & aluminium en in diverse uitvoeringen: volle of geperforeerde panelen, met of zonder akoestisch vlies

 

 

Flexibiliteit en esthetiek

De BL-plafondpanelen worden op maat gemaakt, met een maximum lengte van 8m50. Hierdoor heeft u een grote flexibiliteit bij de toepassing. De panelen zijn eenvoudig aanpasbaar in de lengte en in de breedte door de afwerking met een randprofiel waarin het paneel over de gehele lengte op maat wordt afgewerkt. Vijf van de zeven paneelmaten passen bovendien op dezelfde drager waardoor u ze door elkaar kunt gebruiken. De open voegen geven het BL-Plafond een geheel eigen uitstraling. Afhankelijk van de breedte van de panelen ziet dit plafond er bijzonder strak of juist heel retro uit. Het BL-Plafond biedt vele mogelijkheden, u vindt er altijd een die past voor uw project en in uw budget.

 

Akoestisch comfort - betere concentratie

Lawaai heeft een negatieve invloed op het welzijn van de mens. In ruimtes (leslokalen, kantoren, sporthallen, publieke ruimtes …) met een slechte akoestiek, vermindert uw concentratievermogen en verhoogt de stress. Het BL-Plafond biedt u diverse oplossingen in de vorm van bovenliggende isolatie (kan horizontaal of verticaal geplaatst worden) en/of een akoestisch vlies (voor geperforeerde panelen). Het vlies, dat in de panelen gelijmd wordt, en de isolatie zorgen voor een betere absorptie van de nagalm. Dit resulteert in aangenamere omgeving met een hoger comfort.

 

Binnen en buiten 

Het BL-Plafond heeft uitvoeringen voor binnen en voor buiten. De standaard stalen panelen zijn geschikt voor binnentoepassingen zoals kantoren, klaslokalen, auditoria, restaurants enz. Voor vochtige ruimtes -bijvoorbeeld douches- opteert u voor de aluminium variant. En het speciale BL-Plafond met DuplexCoat® biedt u dé oplossing voor buiten (carports, luifels …). Zelfs voor ruimtes waar het plafond zowel vocht- als corrosiebestendig en bovendien brandstabiel moet zijn, zoals sportaccommodaties of zwembaden, is DuplexCoat® de aangewezen oplossing.